lördag 4 januari 2014

Pulled Pork

6-7 port

Ingredienser:

1,3 kg fläskkarré
3 dl HP sås
4 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
1 msk flingsalt
1 msk strösocker
½ msk svartpeppar
3 msk Mexican Spice mix (Kockens)

Gör så här:
Dagen före (går att göra samma dag också, men då får inte smakerna tränga in i köttet på samma vis)

Skär ungefär 1 cm djupa skåror i köttet. Hacka vitlöken fint och stick ner i skårorna.
Blanda flingsalt, strösocker, mexican spice mix och peppar i en liten skål.
Gnid in hela köttbiten med kryddmixen.
Slå in den i plastfolie och låt stå i kylen över natten.

Dag 2
Sätt ugnen på 100 °C.
Ta en gjutjärnsgryta och smält en stor klick smör i så att inte köttet fastnar.
Av med plastfoliet och lägg köttbiten i grytan.
Hacka en gul lök fint och tillsätt runt om köttet.
Häll över HP såsen, täck grytan med ett lock och ställ in i mitten av ugnen.
Nu får köttet stå och gotta till sig i 7-7,5 timme. Det är inte fel om det får stå upp till 9 timmar. Köttet blir jätte mört och gott.
Det är klart när man kan dela på det med två gafflar så att det blir till strimmor och faller isär.

Oftast blir det väldigt mycket vatten i grytan, då kan man glänta lite på locket så att ångan släpps ut.
Har ni ändå mycket vätska kvar när köttet är klar?
Lyft ur köttbiten, strimla den.
Sila såsen och tillsätt löken till köttet.
Skeda där efter över en del av såsen så att köttet ej blir torrt, men ändå inte är någon soppa.

Servera i bröd med grönsaker eller i tortilla.
Gärna med guacamole eller andra goda såser.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar