tisdag 26 mars 2013

Tacopaj

4 port
Ugn 200°

Ingredienser:

Botten
1 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
125g lättkvarg
50 g flytande margarin
2 msk vatten
1 krm salt

Fyllning:
2 dl lätt creme fraiche
½ burk medelstark tacosås
1 st vitlöksklyfta
1,5 dl riven ost 13%
400g köttfärs stekt i tacokrydda

Gör så här:
Börja med att steka köttfärsen i tacokrydda om du inte har den klar redan.
Blanda alla ingredienser till pajbotten. Blanda först med en sked, därefter nyp ihop med fingrarna och forma till en degboll.
Låt degen vila inplastad i kylen minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 200°C.


Kavla ut degen på mjölat bakbord, så att den täcker en form på 24 diameter. Alt fyra miniformar.
Nagga, och förgrädda i 5 minuter. Mitt i ugnen.


Blanda ihop creme fraiche, tacosås, och riven ost, pressa ner vitlöksklyftan.
Tillsätta köttfärs i botten av formen/formarna häll över creme fraicheröran. Toppa med lite till riven ost om så önskas.
In i mitten av ugnen 20-25 minuter.

Servera med sallad.














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar