torsdag 21 februari 2013

Saras miniburgare med tillbehör

4 port
40 min

Ingredienser:
Biffar
400-500 g blandfärs
½ gullök
½ stor rödbeta
1 st röd chili
1 näve färsk blandad spenat
1 st ägg
1 tsk torkad persilja
0,5 tsk gurkmeja
Salt och Peppar

Tillbehör
4 st mellan fullkornswrap
2 st stora tomater
1 st spetspaprika (vanlig funkar också)
Blandad spenat
Tsatsiki

Gör så här:
Skala gullök och rödbeta. Dela chilin på mitten och ta bort fröna med hjälp av en tesked.
Skölj spenaten.
Lägg dessa ingredienser i en matberedare och kör tills allt är finhackat.
Blanda ihop med köttfärsen, kryddor och ett ägg.
Forma till små hamburgare. En matsked är ett bra mått för att få lika stora.
Stek på medelhög värme i kokosolja (för ett nyttigare alternativ).
Eftersom burgarna färgas lite rosa av rödbetan kan det vara lite svårt att avgöra när det är klara, men jag stekte ungefär 4-5 minuter på varje sida, detta avgörs självklart också av hur tjocka man gör dem.

Gör tsatsikin efter receptet och hacka grönsakerna. Lägg upp biffarna och rulla ihop. Ät och njut!

Andra alternativ att servera biffarna med: Klyftpotatis, på rostat bröd, enbart sallad, couscous, matvete, hamburgebröd, vitlökssås eller kebabsås.
Till sommaren ska jag testa att grilla minihamburgarna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar