söndag 4 december 2011

Biscotti



Biscotti med smak av apelsin, vanilj & kanel
Ungefär 40 st.

Ingredienser:

100 g mjukt smör

2 dl socker (ta 1 1/2 dl om du vill ha den mindre söt)

2 st ägg

4 1/2 dl mjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker + 1 tsk vaniljpulver (vaniljpulver kan uteslutas)

2 msk kanel

Rivet skal av 1 liten apelsin + 2 msk pressad apelsinsaft

100 g grovhackad mandel

Gör så här:

Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i sänder.

Riv ner apelsinskalen och pressa ut så du får ca 2 msk apelsinsaft.

Rör ihop de torra ingredienserna och vänd sedan ner dem i äggsmeten. Det blir väldigt kladdig konsistens!

Strö lite mjöl på "degen" och mjöla dina händer. Dela degen i två bitar och forma två längder på en bakplåt. Går den inte att ta med händerna funkar det med en stekspade och slickepott för att forma till längder. Platta till lite grann.

Grädda i 175 grader (ca 150 grader varmluftsugn) ca 40 min.

Ta ut, sänk värmen till 100 grader, låt längderna svalna något och skär dem sedan i sneda kakor.

Lägg kakorna med snittsida uppåt och torka dem i ugnen ca 45 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar