torsdag 24 november 2011

Pizzabullar


Ca. 40 st
Ugn 225 grader C

Ingredienser:

½ dl olja
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk socker
1 ägg
2 dl fullkornsvetemjöl
2 dl rågmjöl
ca 6 dl vetemjöl

Fyllning:
1 dl ketchup
1 dl chilisås, gärna het
400 g rökt skinka i tunna skivor
4 dl riven ost
Oregano

Pensling:
1 st uppvispat ägg

Värm mjölk och olja
till 37 grader. Lös jästen med vätskan och tillsätt de övriga ingredienserna.
Låt degen jäsa övertäckt i 30 min.
Ta upp degen på mjölat bord och arbeta den smidig. Dela i två bitar och kavla ut.
Bre på tomatsås och strö på oregano. Hacka skinkan fint (om den inte är färdig hackad) och strö över, samt osten.
Rulla ihop och skär i skivor.
Lägg ut på en bakpappersklädd plåt, eller i bullformar.
Låt jäsa övertäckta i 20 min.
Pensla med ägg och grädda i 225 grader, ca 10-13min.

Kommentar:
Goda att äta både kalla som varma. Bra att ha med på utflykten till till lunch.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar