Ca. 40 st
Ugn 225 grader C
Ingredienser:
½ dl olja
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk socker
1 ägg
2 dl fullkornsvetemjöl
2 dl rågmjöl
2 dl rågmjöl
ca 6 dl vetemjöl
Fyllning:
1 dl ketchup
1 dl chilisås, gärna het
400 g rökt skinka i tunna skivor
4 dl riven ost
Oregano
Oregano
Pensling:
1 st uppvispat ägg
Värm mjölk och olja till 37 grader. Lös jästen med vätskan och tillsätt de övriga ingredienserna.
Låt degen jäsa övertäckt i 30 min.
Ta upp degen på mjölat bord och arbeta den smidig. Dela i två bitar och kavla ut.
Bre på tomatsås och strö på oregano. Hacka skinkan fint (om den inte är färdig hackad) och strö över, samt osten.
Rulla ihop och skär i skivor.
Lägg ut på en bakpappersklädd plåt, eller i bullformar.
Låt jäsa övertäckta i 20 min.
Pensla med ägg och grädda i 225 grader, ca 10-13min.
Kommentar:
Goda att äta både kalla som varma. Bra att ha med på utflykten till till lunch.
Värm mjölk och olja till 37 grader. Lös jästen med vätskan och tillsätt de övriga ingredienserna.
Låt degen jäsa övertäckt i 30 min.
Ta upp degen på mjölat bord och arbeta den smidig. Dela i två bitar och kavla ut.
Bre på tomatsås och strö på oregano. Hacka skinkan fint (om den inte är färdig hackad) och strö över, samt osten.
Rulla ihop och skär i skivor.
Lägg ut på en bakpappersklädd plåt, eller i bullformar.
Låt jäsa övertäckta i 20 min.
Pensla med ägg och grädda i 225 grader, ca 10-13min.
Kommentar:
Goda att äta både kalla som varma. Bra att ha med på utflykten till till lunch.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar