lördag 12 juni 2010

Makaronigratäng


35 min
2-3 port
Ugn: 200 grader C

Ingredienser:
3dl valfri pasta sort
225 g tinad salladskyckling
½ rödpaprika
½ lite konservburk majs
2,5 dl grädde eller Milda mat extra
2,5 dl mjölk
½ msk sambal oelek
3 msk ketchup
2 ägg
Kycklingkrydda
Riven ost

Gör så här:
1. Sätt på ugnen
2. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen, häll av vattnet.
3. Lägg pastan i en smörad ugnsform.
4. Vispa upp de två äggen.
5. Blanda grädde, mjölk, sambal oelek, ketchup i en annan bunke. Rör ner äggen.
6. Sprid ut kycklingbitarna över pastan. Hacka paprikan i bitar och lägg över varvat med majsen. Krydda med kycklingkryddan.
7. Häll över såsen, täck med riven ost.
8. In i mitten av ugnen ungefär 20 minuter, tills osten smält och fått färg.

Servera med lite sallad som så önskas.

tisdag 8 juni 2010

Dinkel pannkakor



2-3 port.
Ingredienser:

1½ dl vetemjöl
1½ dl fullkorns dinkel
1 tsk salt
2 ägg
3 dl mellan mjölk
2 msk rapsolja

Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt olja och ägg vispa.
Vispa därefter ner mjölken.

Grädda tunna pannkakor i en stekpanna med smör eller lite olja i.
Tänk på att vispa mellan varje pannkaka, så att smeten är tillräckligt blandad.

Servera gärna med hemma gjord blåbärssylt.

Dinkel scones



Ingredienser:

1½ dl siktat dinkelmjöl (går byta ut mot vanlig vetemjöl)
1 dl fullkornsdinkel
25 g smör
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl vatten


Gör så här:
Rör ner smöret tillsammans med de torra ingredienserna och tillsätt därefter vattnet och arbeta ihop till en deg. (Ska vara ganska kladdig deg)

Platta ut degen till en rund kaka och skär korsande snitt igenom den samt nagga med en gaffel.

Gräddas därefter i ca 10-13 minuter i 200 grader.