Ingredienser
1 färdiggrillad kyckling eller 3-4 kycklingfiléer stekta i rikligt med smör i småbitar.Jordnötssås:
2 dl kokosmjölk
1-2 dl vispgrädde
4 msk jordnötssmör
1 tsk sambal oelek
1 tsk citronsaft
1 tsk salt
Gör så här
Lägg i lite smör i pannan och smält det. Ganska svag värme 3-4 på en skala till 12.
Häll i kokosmjölken och sambal oelek, citronsaft, salt.
Rör eller vispa ihop ingredienserna. Låt puttra 5 minuter ungefär utan lock. Under tiden finfördela (strimla) kycklingen. Tillsätt jordnötssmöret och grädden och sjud det till såsen får en krämig konsistens, cirka 5-10 minuter. Jag brukar även ha i lite soja. Lägg i kycklingen i såsen ungefär 10-15 minuter. Toppa de hela med nötter innan servering.
I min familj serverar vi detta med lite ris till.
Häll i kokosmjölken och sambal oelek, citronsaft, salt.
Rör eller vispa ihop ingredienserna. Låt puttra 5 minuter ungefär utan lock. Under tiden finfördela (strimla) kycklingen. Tillsätt jordnötssmöret och grädden och sjud det till såsen får en krämig konsistens, cirka 5-10 minuter. Jag brukar även ha i lite soja. Lägg i kycklingen i såsen ungefär 10-15 minuter. Toppa de hela med nötter innan servering.
I min familj serverar vi detta med lite ris till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar