Ingredienser
2 dl ljussirap
2 dl strösocker
2 dl grädde
150 g Marabou apelsinchoklad
1 dl hackad mandel (kan uteslutas)
Gör så här
Blanda sirap, socker och grädde i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp och sen koka på svag värme i upp till en timme.
Koka som om du gör knäck, ta en tesked av smeten och lägg i kallt vatten och testa om det går att forma en kula av det. Då är smeten klar.
Ha kvar kastrullen på plattan men stäng av spisen. Bryt chokladen i bitar och låt smälta ner under omrörning. Vill man kan man även ha i nötter som jag hade.
Klä en gratäng form med bakplåtspapper och häll ner smeten där. Låt stå i kylen tills det stelnat ordentligt. Gärna över natten.
Skär sedan i små fyrkanter och lägg ner i en söt burk.
Förvaras i kylskåpet.
Koka som om du gör knäck, ta en tesked av smeten och lägg i kallt vatten och testa om det går att forma en kula av det. Då är smeten klar.
Ha kvar kastrullen på plattan men stäng av spisen. Bryt chokladen i bitar och låt smälta ner under omrörning. Vill man kan man även ha i nötter som jag hade.
Klä en gratäng form med bakplåtspapper och häll ner smeten där. Låt stå i kylen tills det stelnat ordentligt. Gärna över natten.
Skär sedan i små fyrkanter och lägg ner i en söt burk.
Förvaras i kylskåpet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar