lördag 18 januari 2014

5:2 Sallad

Bildkälla: http://www.greatbritishchefs.com/

2 port 
180 kcal per port.

Ingredienser:
100 g grönkål
8 st körsbärstomater
2 st clementiner
10 st vindruvor utan kärnor
2 st kiwi
1 st medelstort äpple
½ granatäpple

Gör så här:
Ångkoka grönkålen i 8-10 minuter tills den mjuknat men ändå är krispig. Låt svalna
Dela körsbärstomaterna och vindruvorna på mitten.
Skala clementinerna och klyfta.
Skala även kiwin, skär i tunna skivor.
Kärna ur äpplet, hacka i mindre bitar (låt skalet vara på!)

Lägg kålen i botten på en tallrik, fyll på med övriga ingredienser så att det blir en god blandning.
Banka ur granatäpple kärnorna över salladen med hjälp av en sked, (detta tycker jag är lättaste alternativet, men finns säker andra sätt att få ut dem på.)

Kan serveras med en dressing men då får man lägga till extra kalorier för detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar