Bildkälla: Coop.se
8 st
30 min
Ingredienser:
450 g tinad smördeg (1 paket = 450 g)
4 ägg
4 dl mjölk
1 finskuren purjolök
1 msk rapsolja
3 dl riven västerbottensost
1 krm kajennpeppar
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
4 ägg
4 dl mjölk
1 finskuren purjolök
1 msk rapsolja
3 dl riven västerbottensost
1 krm kajennpeppar
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Ställ ut aluminium formar på en plåt.
Kavla ut smördegen till en avlång rektangel och skär i kvadrater så stora att de precis täcker formarna. Tryck ut i formarna.
Vispa ihop ägg och mjölk.
Stek purjolöken i lite olja och vänd ner i äggblandningen. Tillsätt ost, kajennpeppar, salt och peppar.
Häll i lite av blandningen i varje form och grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter.
Kan frysas, men värm upp dem lite innan servering. Perfekt till fördrinken på nyår eller som förrätt.
Ser väldigt smarriga var dom det? :P
SvaraRaderaPurjolök skulle jag kunna ha i allt jag gör, haha min favorit! Jag tyckte både de var smarrigt och smidigt att göra. Testa!
Radera