onsdag 18 juli 2012

Strawberry jam




Ger ungefär 1-1,5l färdig jordgubbssylt.

Ingredienser:
900 g jordgubbar
6 dl syltsocker

Gör så här:
Koka upp jordgubbarna så att de börja vätska sig. Ta av kastrullen ifrån plattan och kör med en stavmixer för att få en mindre klumpig sylt. Vill man så kan man skippa detta och låta bären vara hela. Jag valde att ha några bär hela och resterande mosade/mixade.
Sätt tillbaka kastrullen på plattan, tillsätt syltsockret.
Rör om och låt koka upp i ungefär 8-10min.
Ställ in glasburkar på 75 grader C, i ugnen, glöm ej ta av silikonring om det finns.
Ta bort skummet på jordgubbskoket, med hjälp av en hålslev.
Häll upp på de varma burkarna.

Njut av din sylt till pannkakorna eller på en rostad macka =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar