torsdag 31 maj 2012

Maskrosmarmelad

Foto: Ulrika Ekblom

5 dl

Ingredienser:
4 dl vatten
5 dl maskrosblomblad (bara de små gula blombladen!)
5 dl syltsocker
1 tsk rivet citronskal

Gör så här

1. Koka upp vattnet och häll det över de gula blombladen. Låt dra i ca 20 minuter.

2. Häll blomblad och vatten i en nätsil, placerad över en tjockbottnad kastrull. Tryck ut så mycket vätska som möjligt ur blombladen med baksidan av en sked.

3. Blanda vätskan med socker och koka upp. Låt sjuda i ca 2 minuter eller tills sockret har löst sig.

4. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner citronskal. Skumma noga.

5. Häll upp marmeladen på väl rengjorda och varma glasburkar. Förslut direkt och förvara svalt.


Tips! Gott till ost och på kex.

2 kommentarer:

  1. Oj va kul! Detta är verkligen annorlunda och går definitivt inte att köpa i affären så vilken rolig sak att göra och ge bort. =)
    /Sussi

    SvaraRadera
  2. Vilket spännande recept med maskrosblomblad! Det var nog första gången :)

    http://bakasockerfritt.blogg.se/

    SvaraRadera