Bild källa: http://www.folkbladet.nu/143948/2009/04/27/appelgotta
Ugn: 200 grader C
2 port
2 port
Ingredienser:
2 st stora äpplen
1 msk strösocker
1,5 tsk kanel
Hyvlat kallt smör
Tillbehör:
Vaniljglass eller vaniljsås
Gör så här:
Skölj och skala äpplena.
Kärna ur dem och skiva i ungefär 0,5-1 cm tjocka skivor.
Lägg i en smörad alt bakplåtsklädd form.
Blanda socker och kanel som sedan strös över äppelbitarna.
Ta fram smöret ur kylen och hyvla 3-4 bitar med en osthyvel, som sedan läggs över äpplena.
In i mitten av ugnen tills äpplena fått färg och blivit mjuka. Vilket man kan känna med en potatissticka eller en kniv.
Servera med glass eller vaniljsås.
2 st stora äpplen
1 msk strösocker
1,5 tsk kanel
Hyvlat kallt smör
Tillbehör:
Vaniljglass eller vaniljsås
Gör så här:
Skölj och skala äpplena.
Kärna ur dem och skiva i ungefär 0,5-1 cm tjocka skivor.
Lägg i en smörad alt bakplåtsklädd form.
Blanda socker och kanel som sedan strös över äppelbitarna.
Ta fram smöret ur kylen och hyvla 3-4 bitar med en osthyvel, som sedan läggs över äpplena.
In i mitten av ugnen tills äpplena fått färg och blivit mjuka. Vilket man kan känna med en potatissticka eller en kniv.
Servera med glass eller vaniljsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar