söndag 1 januari 2012

Bärpannacotta med jordgubbssås


4-6 pers (beroende på storlek på glas, dock gjort dubbelsats på bilden fick då ut runt 13 glas.)
Tillagningstid: 30minuter+ 2 timmar

Ingredienser:

Pannacotta:
5 dl grädde
0,5 dl strösocker
3 gelantinblad
1 tsk vaniljsocker
250 g blåbär/hallon

Jordgubbssås:
200 g frysta jordgubbar
2 dl vatten
1 dl florsocker

Gör så här:
Pannacotta:
Lägg gelantinet i en bunke med kallt vatten.
Kör bären i en mixer.
Koka upp grädde och socker, låt koka 1-2 minuter. Tillsätt de mixade bären och vaniljsocker och rör runt.

Ta kastrullen från plattan och rör i gelantinet, tills det smält ner.

Häll upp i fina glas och ställ in i kylen att stelna, det tar ca 2 timmar.

Jordgubbssås: (görs när pannacottan har stelnat!)
Låt alla ingredienser koka ihop, mosa jordgubbarna så det blir mosigt. När såsen har reducerats lite, kör du en stavmixer i kastrullen för att få en slät sås alternativt i en mixer, häll tillbaka i kastrullen och koka ihop lite till, ungefär fem minuter.

Eftersom det blir skummigt när man kör med mixer, så kan du ta såsen från värmen och röra i den en stund så försvinner skummet. Är det för mycket skum kan man även skumma av med en hålsil.

Låt svalna av något, innan det slevas upp ovanpå pannacottan.

Dekorera med strössel innan servering.

2 kommentarer:

  1. Vad kommer glasen ifrån? Letat som en galning efter sådana :P

    SvaraRadera